Tekststørrelse
A+ A-
Kontrast
farge.png lofi.png
Vær fra yr.no
Regn

Nyheter fra Askim ungdomsskole

Du kan abonnere på nyheter fra Askim ungdomsskole

Nyheter fra Askim ungdomsskole
Logo  Lenke 
RSS Abonner på nyheter fra Askim ungdomsskole


Hvordan bruke RSS:
RSS er et eget format for utsending av tekst. Det ligner litt på vanlige nettsider, men er enklere å tilpasse for deg. Du kan legge lenker til innholdet fra vertsiden til Rss'en på din egen hjemmeside eller lese de direkte i nettlesere som Opera, Firefox eller egne program som FeedReader.

Retningslinjer for bruk:
Det enkelte nettsted har ofte retningslinjer på hvordan man kan benytte RSS fra en innholdsleverandør. Askim kommune har følgende retningslinjer:

  1. Du kan ikke vise innhold fra våre RSS på sider med rasistisk, pornografisk eller med innhold som bryter norsk lov.
  2. Det er gratis å bruke innhold i RSS-format fra våre nettsider dersom innholdet er lenket opp til Askim kommune. Lenkene skal vise direkte til Askim kommune, uten bruk av rammer e.l.. Lenkingen skal skje ved vanlige lenker, ikke javascript e.l.
  3. Du kan ikke legge ut eventuelle bilder som ligger med i RSS-en fra Askim kommune.
  4. Innholdet skal merkes tydelig med at de kommer fra våre nettsider. Tekster, titler o.l. kan ikke endres.
  5. Askim kommune vil ikke varsle deg om vi endrer på RSS-leveransene våre. Vilkår for bruk av RSS fra våre nettsider kan bli endret. Det er brukerens ansvar å holde seg oppdatert på URL-er og vilkår.

Hva er RSS:
RSS (forkortelse for Rich Site Summary («sammendrag av nettinnhold»), også kalt «levende bokmerker», er en ordning der en nettleser på en datamaskin henter nyheter eller annet materiale fra internett fortløpende og automatisk. RSS er en XML-dialekt basert på RDF (Resource Description Framework) som brukes for å videreformidle utdrag av innhold fra en nettside som oppdateres jevnlig (ofte en weblogg).

RSS er et enkelt XML-basert filformat som ofte brukes for å abonnere på nyhetsbaserte nettsteder. Ved å tilby RSS gir nettstedet brukerene et standardisert format som kan brukes i mange forskjellige RSS-lesere.

Tips en venn  Skriv ut